15 грудня в рамках культурологічного проекту

«КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА СВІТУ. СКАРБИ УКРАЇНИ»

в галереї ПЕЧЕРСЬКА відкривається виставка

«ЗУСТРІЧ ЦИВІЛІЗАЦІЙ».

Галерея Печерська
Галерея Печерська фото

Вперше в одній  виставковій залі  будуть презентовані традиційні керамічні вироби двох найдревніших цивілізацій світу: Тунісу та України.

В експозиції будуть також представлені роботи туніських майстрів: відомого громадського діяча, галеристки, дизайнера та художниці МОНИ ШУК  та  художника і музиканта САМІ  ГАРБІ. Українське мистецтво будуть  презентувати мистецькі твори члена Національної спілки художників України, професора кафедри дизайну НАОМА, доктора філософії образотворчого мистецтва Кінгстонського університету (США), автора і керівника проекту «Вівтар Матері» ім. А. Малишка,  відомого художника ВІКТОРА КРИЖАНІВСЬКОГО та  авторська колекція майстрів з реконструкції трипільської кераміки ОЛЕКСІЯ, ІЛОНИ та ІВАНА ТРАЧУКІВ.

Туніська кераміка з приватної колекції  дозволить оцінити вишуканість виробів з Набеля – центру гончарного виробництва країни, в формах та орнаментах яких зберігаються фінікійські та римські традиції, садову кераміку, зерновики та амфори з різних куточків Тунісу.

У програмі виставки - дефіле національного українського та туніського жіночого одягу та проведення майстер-класів (витинанка, кераміка) за окремим розкладом.

19 грудня 2015 року о 12:00 годині (субота) відбудеться зустріч з членом Національної спілки художників України, професором кафедри дизайну НАОМА, доктором філософії образотворчого мистецтва Кінгстонського університету (США), автором і керівником проекту «Вівтар Матері» ім. А. Малишка,  відомим художником Віктором Крижанівським.

На виставці будуть розповсюджуватись факсимільні репродукції творчих робіт Віктора Крижанівського та літературні твори.

Адреса: Галерея «Печерська», вул. Лаврська, 9 (корпус №19 у дворі Лаврського провулку).

Виставка відкрита до 25 грудня щодня, крім неділі, з 12.00 до 18.00

Проїзд: м. «Арсенальна», трол. 38, зуп. Церква Спаса на Берестові

Тел.: (044) 280-20-16, (097) 352-28-98, (095) 003-04-00

Галерея Печерська карта